28 בינואר 2012

כנאפת אלבלד - דליית אל-כרמל

זהו הסיפור על הכנאפייה שהתגלתה במקרה ובה הכנאפה מהטובים ביותר שטעמתי.
אחרי טיול קצר לכרמל לאיזור השריפה והאנדרטה לנופלים גלשנו לנו לתוך דליית אל-כרמל ללא חיפוש ממוקד אחר כנאפה.
אך למרות זאת על הכביש המרכזי בעוספייה החלטתי להיכנס לשפיק שהיא גם מסעדה וגם קונדיטוריה (פוסט בקרוב).


לעולם לא התלהבתי ממנה וגם השירות לא משהו אך החלטתי בכל זאת לטעום את הכנאפה שלהם נכון ליום שבת זה.


מסיבה כלשהי היו להם גם... סופגניות ! למרות שחנוכה כבר עבר.


משם הגענו למרכז הפקוק תמיד של דליית אל-כרמל ועצרתי לטעום את הכנאפה של ממתקי נצרת. הכנאפה הייתה חמה וטובה. לא משהו להתמוגג ולכתוב עליו פוסט נוסף.
ממתקי נצרת - אפשר גם לשבת בחוץ
הכתום-לבן של ממתקי נצרת
הכנאפיונר מוסיף מעט סירופ אלוהי











כמו כן נכנסתי ל"שפיק" שבמרכז דליה שלעולם לא הייתי בה ו...
קונדיטורית שפיק ה"אשכנזית" משהו במרכז דליה
"שפיק מבפנים - העיצוב והאוכלוסיה מזכירה בית-קפה בכפ"ס...
יצאתי אחרי כ-5 דקות שלא קיבלתי שירות.
אבל למי שרוצה לדעת - כך נראתה חתיכת הכנאפה האחרונה שהייתה להם:



משם פנינו שמאלה ולמטה חזרה לאיזור המרכז. הילדים היו רעבים אז חיפשנו מאפיה לקנות בייגלה לדרך.
בעודנו סוקרים בעיניים למאפיות כלשהן תרה עינינו החדה אחר כנאפיה חדשה. כנאפיה קטנה שלא זוהתה קודם ולא דוברה בשום מקום אחר.
המיקום, הצורה וה"מזמינות" של המקום לא בישרה טובות אך בעודי מתקרב למקום שמתי לב למספר דברים מעניינים.
ראשית, בחוץ נתלו שלטים המתארים את מבחר הכנאפה במקום. כלומר המקום מייצר את 3 סוגי הכנאפה המוכרים לאנושות. זה כבר יפה.

שנית, שמו של המקום הוא "כנאפת אלבלד". כלומר לא נמצא במקום לא בייגלה ואף לא חלבה, עטאייף וגם לא בקלאוות מסוגים שונים. רק כנאפה. כבר אהבתי את המקום.

נכנסתי.
המקום אכן פשוט ולא מזמין אבל הוא היה פשוט. כמו בשלטים בחוץ שדיברו על 3 סוגי הכנאפה, על הדוכן הקטן היו 3 מגשים מהבילים. אחד מכל סוג. פשוט פשוט פשוט.
הצבע היה מקורי ללא צבעי מאכל והכנאפה הייתה מרובדת בפירורי פיסטוקים. אסלי.
כן. רואים רק 2 מגשים בתמונה אבל היו 3. בחיי! 

החנות הייתה כמעט ריקה. קונה מקומי סיים את רכישתו, אסף את השקית המכילה כל טוב ומיהר לצאת.
ניגשתי אל המוכרת.
ביקשתי לצלם. כרגיל היא חדשה ושאלה למה אני מצלם. אמרתי:"עבור האינטרנט". יש לי אתר על כנאפה.
המוכרת הרימה מיד את גבותיה בפליאה ואני מיהרתי להזמין. כל כך התרגשתי מהממצא החדש שלא שאלתי כהרגלי את המוכרים בממתקיות מדוע אחד המגשים ריק ומתי הוא יתמלא אלא ביקשתי 2-3 ממצאים משני הסוגים הקיימים.
העמסת הכנאפה העסיסית אל מגשית החמרן הסטנדרטית

תוך כדי העמסת הפריטים לתוך קופסת האלומיניום התעניינתי בכנאפה הפייסליה שמאד לא נפוצה במקומותינו.

היא התפלאה לשאלתי ומיד העניקה לי במתנה פייסליה אחת לטעימה במקום.
רבותי. הטעם היה אגדתי. פשוט אגדתי.
ההתרגשות הייתה רבה ובאוטו חיכו לי שני זאטוטים רעבים ואישה עייפה ומיהרתי לשלם ולצאת מהחנות. קניתי בייגלה בחנות הסמוכה ונכנסתי לאוטו.
לא יכולתי להתאפק וטעמתי גם את החתיכה השנייה של הפייסליה שהונחה במגש.
הטעם עדיין היה אגדתי.
גם טעמה של הכנאפה הרגילה השטוחה היה מדהים.
שמח וטוב לב ועם טעם מתוק בפה נסעתי משם ועם חיוך קטן אל המגש שהכיל עוד מספר פריטים שיאכלו ביום יומיים הבאים כמעט בלי לאבד את טעמם.
שאפו - כנאפת אלבלד!

המקום: כנאפת אלבלד. את המקום מתפעלת משפחת גאלב מונדר. לא פגשתי את הבעל-בית ואני מקווה שבפעמים הבאות אצליח לעשות זאת.
כתובת: שוק דליית-אל כרמל. משמאל אחרי הפנייה ימינה במרכז דליית-אל כרמל.
יש סניף נוסף גם בעוספייה. עליו ניתן למצוא גם סרטון ב-youtube
טלפון: 04-8397266
ציון: 5 פיסטוקים. 

22 בינואר 2011

ממתקי עבוד - ABOOD - חדש בטירה

טירה היא מקום משונה. בכל ישוב ערבי גדול ונורמלי תוכל למצוא את המרכז של הישוב בקלות על-פי הפקק המזדחל שעולה לכיוונו. ובמרכז הישוב תמצא תמיד את המסעדה או ריכוז המסעדות המפוצצות בשבת בצהריים בישראלים מואבסים וכמובן, קרוב אליהם במידה רבה, את ה"קונדיטוריה של" או ממתקי אל-". ובתוך תוככו כמובן תמצא מונח לו בגאון מגש כנאפה חם ומתוק המוחלף בחדש כל כמה דקות.
ובטירה? כלום. או בערבית מדוברת - גורנישט.
בטירה היית צריך, אחרי ביקור בשוק הססגוני או באחת המסעדות בכניסה לעיר, להיכנס לאוטו ולשוטט בין סימטאות העיר עד לסופה, בואכה כוכב יאיר או טייבה ובשנים האחרונות גם כביש 6, כדי לחזות בפאר היצירה של ממתקי נצרת (פוסט רלבנטי יבוא בהמשך כמובן) ולטעום מהמתוק מתוק שלהם - הכנאפה.
בחודשים האחרונים, המוזרות הזו של טירה הוכתה וכשלה, לפחות בנקודות.
במרכז מסחרי קטן שבאחת פינות הכיכר הגדולה של טירה, נפתחה קונדיטוריה/מאפייה קטנה. זר לא יבחין בה אפילו אם ינסה למוצאה. העוזרת שלי, "יפה", אזרחית טירה מן השורה היא זו שגילתה לי את הבשורה ועל-כך תבורך.

המקום לא גדול. אין בו מקום לשבת לשתות או לאכול. נכנסים פנימה ובמעין ח' גדולה מפוזרים מגשים של תקרובות שונות, מתוקות ומלוחות שהרי חנות זו מציגה לקהל הן ממתקים ערביים קלאסיים והן בורקסים מסוגים שונים החשודים בישראליותם.
מר עבוד בפוזה לא אופינית, מגשי הבורקס ומגשי המתוקים העטופים בצלופן
וניגש מיד לכנאפה. הכנאפה פה דווקא קיבלה פינה דחוקה יחסית בפינה הימנית הקיצונה של הח'. תמיד ניתן למצוא פה כנאפה אך לא ברור כמה זמן המגש "שוכב" בחימום.
מגש הכנאפה של מר עבוד
בכל מקרה, מר עבוד תמיד נחמד לשרת ולהגיש. כשהייתי פעם אחת עם הילד הוא פינק אותנו ופעם אחת כשמיהרתי הוא מיהר לספק לי את כל צרכי ולשלח אותי לדרכי.
הכנאפה לא מזהירה אך גם לא מאכזבת. היא מתוקה כמו שצריך, לא פריכה מדי אך גם לא נימוחה מדי. היא מעט כתמתמה ולכן חשודה אצלי בהתחנחנות אל הבריות, אבל, ובעיקר בזכות המיקום המצוין והחידוש בכך, היא עוברת אצלי ותזכה לרפד את קיבתי הנזקקת עוד פעמים רבות.
צילום מוצלח יותר של הכנאפה של עבוד - יזכה למקום של כבוד במקום תמונה זו

ממני אליך, כל הכבוד, מר עבוד. עלה והצלח!


לסיכום:
שירות: מעולה
טעם: טוב.
פריכיות/נימוחות: סביר
עוד משהו: גם מאפייה.
חוויה: נבוא שוב.
ציון : 3 פיסטוקים
מחיר: 40 ש"ח לקילו
כתובת: מרכז מסחרי מימין לכיכר הראשית - ממש משמאל אחרי כניסה לרחוב "המוביל"

16 בינואר 2011

ממתקי מוטראן ביפו

ממתקי מוטראן הוא אחד הכנאפיות הידועות בארץ ומיקומו במרכז יפו הופך אותו למקום עלייה לרגל. בתוכנית המיוחדת של גיל חובב על כנאפה, מוטראן זכה באחד משלושת הכנאפיות הטובות בארץ והטובה באיזור המרכז. יצאנו לראות הכצעקתה.

יצאנו מאוחר מהבית ביום שבת אז החלטנו לנסוע למקום קרוב ו(כמובן) שיש בו כנאפה.
נכנסנו לאוטו ושמנו פעמינו לכיוון יפו. לא היינו שם המון זמן וגם לא יצא לי לדגום את מטעמי העיר, עד אותו יום שבת.
מצאנו את המקום די מהר ואפילו מקום חנייה מאולתר. 
המקום נראה יפה כבר מבחוץ. עיצוב נאה ומודרני. 

הכניסה לכנאפייה של מוטראן מרחוב יפת
מרגע שנכנסנו, התנהגו אלינו בצורה מכובדת מאד. ישר הזמינו אותנו לשבת ושאלו מה נרצה. הזמנתי, כרגיל אצלי ,מנה לאכילה במקום ועוד 4 מנות לקחת. 
כמו בכל כנאפייה מכובדת, ישנן ערמות של מתוקים מסוגים שונים יושבים עמוסים על השולחן אך מגש הכנאפה יושב במרכז המסעדה כשבעל הבית עומד מול המגש וחותך מנות הגונות לקהל המתגודד מצידו השני של המגש החם. 


בקלאוות ושאר מתוקים מקדמים את בואנו למגש הכנאפה
המגש המעגלי מאלץ את החיתוך המיוחד ואיתו המנות הגדולות

המגש, מגש גדול ועגול. המנות גדולות וכבדות ומלאות בכל טוב.
התיישבנו על השולחן שקיבלנו מתרשמים מהעיצוב החדש, המודרני והנעים מאד והתפנינו לטעום מהמתוק מתוק הזה.

המקום של מוטראן עוצב לאחרונה
מרגע זה התחילה החוויה של האכילה במקום של סמיר מוטראן להידרדר.
ראשית, הכנאפה כתומה. כנאפה כתומה היא מבחינתי דגל אדום שאומר "אני כנאפה המיועדת לתיירים ישראלים שלא מבינים בכנאפה". מילא המסר אבל הטעם של הצבע המלאכותי הזה ידוע כמשתלט על הטעם הכללי של הכנאפה. בנוסף, מנת הכנאפה עלתה על גדותיה בסירופ סוכר (עוד בהיותה על המגש, ללא יכולת הלקוח להחליט) .
הטעם? לגמרי לגמרי לא טעים. ברור הוא שהצבע הכתום וסירופ הסוכר שעלה על גדותיו הסיטו את הטעם לכיוונים לא טובים. ואמרנו מספיק. הכנאפה אינה פריכה 
לרוב, במקומות מיוחדים אני לוקח עוד מנה לפני שאני יוצא עם ה-Take Away אבל הפעם רציתי פשוט לקחת וללכת. ניגשתי לקופה לשלם על המנות שלקחתי ואז התברר שלכנאפיה של מוטראן יש שיא ישראלי של כנאפה - המחיר היקר ביותר בישראל - 80 ש"ח לקילו! 
לא האמנתי אך נפטרתי למעלה מ-45 ש"ח ויצאתי מהמקום. 
לא יאומן שמוטראן קיבל אצל גיל חובב את אחד מ-3 הכנאפיות הטובות בארץ (הטובה במרכז). יש להם יח"צ טוב יותר מהכנאפה שלהם. 
אם תרצו בבלוג "חומוס להמונים" תמצאו ביקורת טובה יותר על ממתקי מוטראן. בחיפוש קל באינטרנט תמצאו דווקא ביקורות דומות לשלי. 
בתיאבון! 

לסיכום: 
טעם: רע.
פריכיות: אינה
חוויה: גרועה
מחיר: 80 ש"ח לקילו
ציון : 2 פיסטוקים

הוסף כיתוב