11 בפברואר 2012

איך מחממים כנאפה במיקרו והאם זה לא נחשב חילול הקודש?

הפוסט הזה יענה על 2 שאלות שבוודאי מטרידות את מנוחתם של הקוראים תאבי-הכנאפה של בלוג זה.
כמובן שנתחכם ונענה על השאלה השנייה קודם לראשונה:
אכן, כנאפה צריך לאכול במקום. כלומר, במקום שבו קנית אותו ובהנחה שהוא הוכן במקום שבו הוא נקנה.
הסיבה היא שכנאפה עשויה לא רק ממרכיבי סוכר (שלא מתקלקל) ומאטריות קדאיף (שאחרי אפייתם הם די קשחחים לקלקול) אלא גם מגבינת עיזים שבשל היותה חלבית ויש להאמין ללא כל חומר משמר נוסף או שאר מרעין מזיקין מתחיל להתקלקל ברגע שהוא מתקרר.
כל זאת אגב די מתגמד לעצם המחשבה של אכילת כנאפה קרה... וזהו בהחלט "חילול הקודש" .
אך מהצד השני עומדת העובדה הבלתי ניתנת לערעור שכל חובב כנאפה אמיתי לא יכול לעמוד בפני הפיתוי של מגש הכנאפה הגדול המלא והמהביל בממתקייה ולכן לא יסתפק במנה-אישית-לאכול-במקום בלבד אלא גם אורז לו2 עד 4 מנות במגשית קלקר עטופה בצלופן כדי שיוכל לאכול "בדרך הביתה" או "בבית עם הקפה בבוקר".
והוא או היא צודקים בהחלט!
אז כן, בסופו של דבר כולנו מתמודדים עם כנאפה קרה במקרר.
אז מה עושים איתה כדי למקסם או לשחזר את אותה הנאה מהממתקייה? וכאן אני מתכוון לענות על השאלה הראשונה.
אז כמובן שניתן לחמם את הכנאפה בתנור או בטוסטר וכאן אני משאיר את המומחיות לכם קוראיי המתוקים לכל מי שיודע להשתמש בתנור האישי שלו בבית ומכיר את העוצמות שלו ומוכן לעבוד איתו יחד עם הכנאפה שלו.
ומי שלא מכיר את התנור שלו ו/או רוצה לחמם את הכנאפה הקרה במהירות יפנה כמובן למכשיר המיקרוגל.
אז מה ההמלצות במקרה זה?
ראשית, יש להוציא את הכנאפה ממגשית הקלקר והצלופן - המסה אפשרית שלהם בתוך המיקרו תפגע בטעם הכנאפה ואף להרעיל אותו!
שנית, המיקרוגל נוטה לייבש את המזון. לכן יש לפזר מספר טיפות מים על הכנאפה כדי להוסיף למערכת כולה רטיבות מסוימת. עם הזמן תקבלו את התחושה כמה להוסיף ועדיף להתחיל עם מעט ולא יותר מדי. ככל שהכנאפה בילתה יותר במקרר ולא הייתה אטומה היא התייבשה יותר ולכן יש להוסיף יותר. במידה ולכנאפה לא הוסף סירופ סוכר במקור אז היא תהיה יבשה מאד אחרי חימומה במיקרוגל ולכן גם במקרה זה יש להוסיף יותר ממס' טיפות.
שלישית - עבור מנה אישית יש לחמם כ-30 שניות במיקרו סטנדרטי. וזהו. החימום הזה אמור להביא את הכנאפה לחום דומה מאד לזה שהיה לכנאפה בשנייה שיצאה ממגש המולדת שלה בממתקיה.
יש כמובן לאכול מיד לאחר החימום...
תיהנו! :-)

תגובה 1:

  1. חימום בכלי הקטן ביותר שאפשר, מכוסה, מפחית תופעות ייבוש במיקרו.

    השבמחק